Îngrășământul Seed Sprint își face datoria, mai ales că este o zonă cu mare deficienţă pe fosfor. Dacă porumbul era semănat fără Seed Sprint, ar fi avut foarte mult de suferit iar solele cu floare nu mai au nevoie decât de bor și fungicide după aplicarea produsului Seed Sprint.

Dacă factorul de insuficienţă este fosforul, atunci rolul microgranulatului este foarte important, putând determina o creştere de producţie de 500–1000 kg/ha.

– Ing. Demian Mircea Viorel, Călărași, Agrosud


Seed Sprint 1

La recomandarea reprezentantului de vânzări, în toamna anului 2013 am încercat pe o suprafață de 2 ha îngrășământul starter Seed Sprint, aplicat cu metoda sandwich, la cultura de grâu.

Terenul însămânțat era arendat de curând și nu aveam foarte mari așteptări referitoare la producție, însă am ramas plăcut surprins după momentul recoltării. Anul ulterior am achiziționat o semănătoare de păioase pneumatică și cu ajutorul reprezentantului am montat pe aceasta un aplicator de microgranule, astfel reușind să însămânțez toată suprafața de grâu și rapiță cu starterul Seed Sprint.

După răsărirea culturilor din toamna lui 2014, constatând, ca și anul trecut, că starterul ajută la o răsărire uniformă, o dezvoltare foarte bună a sistemului radicular și o pornire în vegetație foarte viguroasă, am hotărât ca pentru prășitoarele ce urmau a fi însămânțate în primavara lui 2015, să achiziționez o semănătoare cu aplicator de microgranule. Astfel, toată suprafața cultivată în anul agricol 2014-2015, am reușit să o însămânțez cu starter Seed Sprint și vă pot spune că nu sunt deloc dezamăgit. Ca și la păioase, culturile de prășitoare au avut o răsărire uniformă, în ciuda faptului că această primăvară a fost secetoasă și până la aceasta dată se prezintă foarte bine.

Doza aplicată la hectar atât la păioase, cât și la prășitoare a fost de 22-23 kg/ ha, fiind maximul ce a putut fi aplicat de microgranulatoare. Cu siguranță voi folosi starterul SEED SPRINT și pe viitor.

– Neamu Tiberiu, IF NEAMU S Suprafața – 510 ha, Viișoara, jud. Teleorman