Este foarte necesar să-i acordăm o atenție fertilizării, întrucât fără fertilizare nu vedem producție. Unul dintre secretele mele este produsul Seed Sprint pe care îl folosesc concomitent cu semănatul, obținând rezultate foarte bune. Are o pornire în vegetație foarte rapidă, ajutând tânăra plantă să treacă peste stresul termic. Seed Sprint este un îngrășământ starter microgranulat care se folosește odată cu semănatul, în apropierea seminței, oferind un start foarte rapid în vegetație. Acest produs îl folosesc pentru cultura de proumb și floarea soarelui.

– Valentin Mărginean, PFA Mărginean Valentin, oraș Târnăveni, jud.Mureș

 

 


Staţiunea de cercetare Turda a inclus în tehnologia de semănat acest produs

Acum 4 ani am testat prima oară îngrăşământul microgranulat Seed Sprint® H5. Efectul benefic asupra culturilor, vizibil mai ales în primăvară, a condus la achiziţionarea unei cantităţi suficiente pentru aplicarea pe întreaga suprafaţă cultivată cu cereale de toamnă în următorii ani agricoli. Am observat după aplicarea acestui îngrăşământ starter o răsărire mai rapidă, uniformă, o bună dezvoltare a sistemului radicular şi o mai bună rezistenţă la iernare comparativ cu grâul la care nu am aplicat acest îngrăşământ.

– Ing. Cornel Chețan, SCDA Turda, Cluj


Lot experimental sfeclă de zahăr în premieră la ferma Agroprest

Este pentru prima oară când în ferma Agroprest se cultivă sfecla. Aceasta a fost semănată în 25 martie 2017, cu teren prelucrat din toamnă. Semănatul s-a făcut cu Seed Sprint, vârful de lance al starterelor din România. Acest produs este de o calitate excepţională mai ales datorită conţinutului de acizi humici care îmbunătăţesc structura solului. Ştiţi foarte bine ce firavă este sfecla când încearcă să germineze, iar acest produs ajută foarte mult în primele faze de vegetație, punând la dispoziţia tinerelor plante fosfor complet solubil și îmbunătăţind absorbţia azotului.

– Dragoș Moldovan, Administrator ferma Agroprest, Mureș, loc. Dumbrăvioara


Exploatez 230 ha în comunele Hărman și Prejmer din județul Brașov. Folosesc al doilea an consecutiv îngrășământul tip starter Seed Sprint, oferit de Chemark Rom. Dacă pentru campania de acum doi ani, am aplicat îngrășământul amestecat în buncărul de semințe al semănătorii, pentru însămânțările din toamna trecută am folosit un microaplicator furnizat de APV Austria.

Am aplicat Seed Sprint în toamnă pentru cultura grâului și în primăvara acestui an pentru cultura porumbului. Primul rezultat vizibil a fost un start excelent pentru cultura de grâu, deși a fost depășită epoca optimă de însămânțare. De asemenea, la cultura porumbului am observat că am avut o răsărire mai uniformă comparativ cu loturile unde nu am adaugat starter-ul. Utilizarea acestui produs în condiții de tehnologie adecvate oferă satisfacții la culturile de cereale păioase.

– Gheorghe David, D.L.C. FARM SRL, suprafața – 230 ha, Bod, jud. Brașov