Dezvoltarea rapidă a rădăcinilor dă “startul” unei culturi reușite. Seed Sprint asigură o înrădăcinare profundă, pivotantă datorită fosforului (P) care intră în compoziția acestuia. Acizii humici ajută la reglarea pH-ului din sol, reprezentând un avantaj considerabil pe terenurile unde pH-ul este ridicat (8–8,5).

După 2 săptămâni de semănat la SC DAVEX AGRO SRL, Brăila se poate observa o diferență clară a plecării în vegetație, cât și a dezvoltării sistemului radicular în comparație cu proba martor, deși proba martor a fost semănată cu 2 zile înaintea semănării probei de Seed Sprint.


Semănatul la SC BOGDANIC AGROSERV SRL a avut loc pe data de 08.10.2015 a ambelor probe: martor și Seed Sprint. Este vizibil efectul produsului Seed Sprint care a asigurat un start în vegetație mult mai rapid față de proba martor, fosforul, încă o dată făcându-și efectul.


În proba martor a fost aplicat un alt produs din același segment (îngrășământ microgranulat), cu un aplicator special pentru îngrășămintele microgranulate, atașat deasupra semănătorii, în perioada de 01–03.10.2015. Proba de Seed Sprint a fost semănată prin metoda “sandwich” (îngrășământul microgranulat Seed Sprint a fost administrat în buncărul semănătorii și omogenizat cu sămânța la 3 zile diferență față de proba martor, respectiv pe 06.10.2015). Diferența, din nou, este foarte vizibilă, ținând cont de metoda de semănat, cât și perioada semănatului, rădăcinile martorului ajungând până la 9–10 cm, pe când proba cu Seed Sprint ajunge la 13–14 cm.


Din cauza faptului că semănatul a fost întârziat cu aproape trei săptămâni în zona de est României ( II ALUPOIEI MIHAELA ), fapt datorat secetei prelungite, am propus utilizarea îngrășământului microgranulat Seed Sprint. Tinerele plante s-au bucurat de sinergia elementelor nutritive puse într-o formulă unică și rezultatele au fost cele scontate. Față de martor, tulpina plantelor unde s-a utilizat Seed Sprint la două săptămâni de la răsărire era în medie cu 1- 1,5 cm mai mare, iar rădăcinile plantelor aveau un avans considerabil, cu până la 5 cm înrădăcinare mai profundă în sol, cât și faptul că aderența solului pe rădăcini era mult mai mare, datorită formulării unice a produsului și a acizilor humici prin care se realizează o absorbție ridicată a tuturor elementelor nutritive existente în acest produs.