Circuitul din Austin SUA este cunoscut sub numele de Circuit of The Americas (COTA), fiind un circuit listat Grad 1 de către FIA ( Fédération Internationale de l’Automobile). Are o lungime de 5.520 km (5.515 km) și este situat în Austin, Texas, la periferia sud-estică a orașului, în Central Texas. COTA găzduiește Marele Premiu Formula 1 al Statelor Unite, un Grand Prix de motociclism și un campionat mondial MotoGP. Acesta a găzduit anterior competițiile Australian V8 Supercars, American Le Mans Series, Rolex Sports Car Seriesm, FIA World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Date tehnice:

  • Capacitate: 120,000 persoane
  • Inaugurare: 21 octombrie , 2012
  • Arhitect: Hermann Tilke, Miró Rivera Architects
  • Curbe: 20

Record tur: 1:37.766 (Germania, Sebastian Vettel, Ferrari, 2017)

Vedeţi circuitul de la Austin la bordul unei maşini de F1

Turnul de Observație circuitul Austin Texas

Turnul de Observație circuitul Austin Texas

Turnul de Observație

Circuitul Americii are un turn de observare de 251 picioare (77 m) proiectat de Miró Rivera Architects și construit de Patriot Erectors ca punct de reper al locației. Structura turnului este alcătuită dintr-o cale de ridicare a liftului, înconjurată de o scară dublă de helix de 419 de scări, ambele conducând la o platformă de observare de 230 de metri (70 m) deasupra solului. Platforma oferă o panoramă de 360 ​​de grade a circuitului, precum și vederi spre centrul Austin, Texas. Platforma de observare, care este accesibilă publicului pentru o taxă de intrare, poate găzdui până la 70 de vizitatori și dispune de balustrade din sticlă și parchet parțial. În plus, un „voal” format din 18 tuburi din oțel roșu strălucitor se desfășoară aproape la înălțimea totală a turnului, înfățișându-se ca un baldachin atât pentru platforma de observare, cât și pentru scena de dedesubt. Designul turnului de observare a fost inspirat de imaginea vizuală a mașinilor și mișcărilor sportive, iar culoarea roșie a fost aleasă pentru a imita dungile luminoase observate la cursele de mașini pe timp de noapte.

Grandstand circuit Austin

Grandstandul principal are o înălțime de 20 de metri și are o capacitate totală de aproximativ 9.000 de spectatori. Locurile sunt disponibile pe trei niveluri: nivel inferior (capacitate ~ 5400, inclusiv Loge Boxes), nivel de club (capacitate ~ 2900) și suită (capacitate ~ 750). Majoritatea scaunelor au un înveliș de țesătură întinsă. Structura de bază are o lungime de 500 picioare (150 m), în timp ce înălțimile inferioare se extind la 500 de picioare.